Drama Queen 5594


© ransu.kuvat.fi
Nimi: Drama Queen 5594 "Kiira" Rekisterinumero: VH16-031-0258
Rotu, skp: suomalainen puoliverinen, tamma Kasvattaja: Sîr Angren, VRL-05594
Säkä, väri: 168cm, ruunikonkimo (EE/Aa/Gg) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 21.01.2016, FI Painotuslaji: kouluratsastus
Ikä: 22v (10/20)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: KO. Grand Prix
Saavutukset: Pr.

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 4v 21.05.2016, ** 5v asti n. 2kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a

✝ Kuollut 13.12.2020
(lopetettu vanhuuden vaivojen vuoksi)

Premier, yhteensä 72%

Luonne

Kiira on emänsä Primadonna Circuksen kauan odotettu manttelinperijä. Olin etsiskellyt tammalle jo jonkin aikaa sopivaa oria ja koska tammasta tulisi jäämään vain yksi varsa meille Rautkymiin, tuli orin olla täydellinen. Kun kerran hötölää selatessani silmiini osui ilmoitus jalostukseen tarjolla olevista puoliverioreista, löytyi sieltä se etsitty täydellinen yksilö - Londonderry, jota olin jo aiemminkin ihaillut muiden hevosten sukutauluissa.

Kiira on perinyt emältään kaikki diivan piirteet. Naapurikarsinoiden asukkien suhteen kimo on erittäin tarkka, eikä se todellakaan viitsi katsella mitään möhömahaisia poneja tai takkutukkaisia kylmäverimötköjä, mutta toisaalta myös nättinassuiset ja sliipatut prinsessaponit Kiira kokee liian suuriksi uhiksi huomionhaussa ja muussa elelyssä. Hoitajaltaan tamma vaatii riittävää arvostusta, mutta kuitenkin jonkinmoista kuria ja jämäkkyyttä, jottei se pääse turhanpäiten porsastelemaan. Yhtä herkkähipiäinen tamma ei onneksi ole kuten emänsä, mutta vaatii silti riittävän hellävaraista käsittelyä varusteita pukiessa. Jos tamman saa ärsyyntymään hoitotoimenpiteiden aikana tai varusteita pukiessa, ei tamma mitä todennäköisimmin ole kovinkaan yhteistyöhaluinen tai hyväntuulinen ratsastettaessa.

Taluttaessa Kiira kävelee yllättävän rentona ja kuuliaisena vierellä. Tamma kävelee mukavan reippaasti, eikä sitä tarvitse olla koko ajan pyytämässä vauhdittamaan askeleitaan. Perässä raahaamista Kiira ei siedä ollenkaan, ja tällöin aivan varmasti tallaa taluttajan kantapäät tai huonoimmassa tapauksessa hyppää niskaan "pelästyessään" jotain. Tarhaan päästettäessä kimo pitää huolen, että naapurit kuulevat rinsessan saapuneen paikalle. Riittävän fiineiksi todetuille hevoskavereille Kiira saattaa hirnahtaa tervehdykseksi, mutta alempaan kastiin kuuluvat saavat osakseen vain halveeraavia katseita ja mulkoilua. Oreille tamma tuppaa kiljumaan ympäri vuoden, mutta niillekin Kiiralla on selvät sävelet: katsoa saa, muttei koskea.

Ratsuna Kiira on parhaimmillaan yhteistyöhaluinen ja innokas, ja se vastaa pieniinkin apuihin. Jos neidillä kuitenkin on huonompi päivä, sille joutuu vääntämään asiat rautalangasta ja maneesin kulmatkin tuntuvat muuttuneen kovin jännittäviksi paikoiksi. Kiira on ehdottomasti omimmassa roolissaan kouluratsuna, mutta se pitää myös puomitehtävistä ja pienten kavalettien hyppäämisestä mielenvirkistyksenä aina silloin tällöin. Mikään kympi hyppytyyli tammalla ei ole, mutta kovasti se innostuu ja ylpistyy pienen puomikasan ylittämisestäkin. Maastossa kimo prinsessaratsu ei ole ehkä se kaikista varmin tapaus, mutta porukalla maastoillessa se on ihan siedettävä maastoratsukin.

Kiira kipuaa hevoskuljetusautoon ilman mutinoita ja pakittelee sieltä kauniisti pois. Matkan aikana tamma pysyy tyytyväisenä mutustellen (laatu)heinää ja katsellen maisemia, jos siihen on mahdollisuus pienten ikkunoiden kautta. Vierustoverin valinta on tosin melko tärkeää, sillä liian ala-arvoisesta seurasta seuraa diivakohtaus. Kilpailupaikalla Kiira pysyy yleensä melko rentona eikä stressaa turhaan.


Suku

i. Londonderry
VH14-031-0144 / trn fwb 169cm
koulupainote (GP)

KRJ-I
ii. Loganberry Celt
VH06-021-0996 / trn trak 168cm
VIR MVA Ch, KTK-III
iii. Lord Admiral Celt
(trak)
iie. Cloudberry Celt
(trak) KTK-II
ie. Cinnamon Terjum
VH04-031-5764 / m fwb 170cm
iei. KWB Livingstone
(fwb)
iee. Time Yave
(fwb)
e. Primadonna Circus
VH14-031-0631 / (rn)km fwb 166cm
koulupainote (GP)

KRJ-III, Pr.
ei. Sokerikuun Ser Hound*
VH14-031-0452 / m fwb 175cm
VIR MVA Ch, KTK-I, Pr.
eii. Gucci CF
(fwb)
eie. Vuvuzela Vegas
(fwb)
ee. Prima Ballerina Circus
km fwb 166cm
eei. Classic af Luminess
(swb) KRJ-III, Klass I
eee. Mystique 'If
(fwb)

Isälinja Impression (6) | Emälinja Mystique 'If (10)
* Jos sivu ei näy, käyttäjänimi user ja salasana arabians

Näytä/piilota laajennettu sukutaulu

Jälkeläiset

Periyttää..
  • reippautta
  • herkkyyttä, hieman diivamaista käytöstä

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

  • KRJ kouluratsastus / kilpailee
    maksimitasto 10

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

Ei merkintöjä.