Fashion Jetsetter 5594 xx


© andreavallejos (CC BY-NC-ND 2.0)
Nimi: Fashion Jetsetter 5594 xx "She" Rekisterinumero: VH15-006-0336
Rotu, skp: englantilainen täysiverinen, tamma Kasvattaja: Sîr Angren, VRL-05594
Säkä, väri: 165cm, rautias sabino (ee/Aa/nSb) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 18.05.2015 GB Painotuslaji: esteratsastus
Ikä: 13v (07/17)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: RE. 140cm
Saavutukset: EV-II

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 4v 18.09.2015, ** 9v asti n. 2kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a

EV-II saavutettu 25.08.2015 (7,5 - 7 - 2 - 4 - 1 - 0 = 21,5p) (3v)

Luonne

She on emänsä tapaan herkkä ja kaikin puolin tammamainen otus, jolla on taipumuksena käydä koko tunneskaala lävitse yhden vuorokauden aikana. Hoitotilanteissa tamma ottaa nokkiinsa mielestään liian epäkunnioittavasta käsittelystä. Tämän lisäksi tammalla on usein vaikeuksia pysyä paikoillaan koko hoitotuokion ajan, ja kavioita puhdistaessakin tamman täytyy silloin tällöin heittäytyä haastavaksi. Satuloidessa ei ole olngelmia, kunhan satulan muistaa laskea hellävaroen tamman selkään ja vyön kiristää riittävän hitaasti. Suitsiessa ei huoli kylmiä kuolaimia suuhunsa, eikä pidä siitä, jos kuolaimet kolauttaa sen hampaita vasten.

Ratsuna She on selkään noustessa ja alkukäyntien aikana usein melko malttamaton. Kunhan ratsastaja pysyy selässä rauhallisena eikä panikoidu tamman reippaasta menosta, She kyllä rauhoittuu ennen pitkää. Tamma vastaa kaikkiin apuihin herkästi, eikä se siedä ylenpalttista suusta repimistä tai potkimista, perunasäkin lailla selässä hytkymisestä puhumattakaan. Etenkin alkuverryttelyn tai suorituksen alussa tamma voi yrittää myös kiukutella, mutta kuten aiemmin todettiin, tamma kyllä rauhoittuu myöhemmin. Yleensä tamma hyppää esteet innokkaasti ja osaa katsoa itse ponnistuspaikkoja eikä erikoisemmatkaan esteet tuota tammalle vaikeuksia. Huonoina päivinä tamma yleensä tyytyy kiitämään päättömästi ympäri kenttää puomien lennellessä ympäriinsä.


Suku

i. Dynasty Vegas
VH15-006-0119 / rt xx 159cm
estepainote (130cm)
ii. Dominion Feig
rt xx 162cm
(G3 / 14:2-1-1-1)
iii. Diplomat VFU
iie. Control Baby Lita
ie. Eudora SWA xx
rn xx 156cm
iei. Primo Volante xx
KTK-II
iee. Euforila SWA xx
e. Egyptian Gold Vegas xx
VH14-006-0526 / rnkrj xx 165cm
estepainote (140cm)
ei. Yellow Gold SWA xx
rtkrj xx 168cm
eii. Through the Wire xx
KTK-II
eie. Polar Gold SWA xx
ee. Fleur de Farao
rnkrj xx 165cm
eei. Faraol de Trans
KTK-III
eee. La Belle Texas

Isälinja Imperialist (4) | Emälinja Cazaldo's Wivianne xx (4)

Näytä/piilota laajennettu sukutaulu

Jälkeläiset

Periyttää..
  • hyvää hyppykykyä ja intoa esteille
  • ajoittain hieman hankalaa luonnetta

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

  • ERJ esteratsastus / kilpailee
    maksimitaso 8

Tarkista ominaisuuspisteet ja kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

25. elokuuta 2015 / Estevarsojen laatuarvostelussa
She kävi muutaman muun Rautkymin nuoren asukkaan kanssa edustamassa talliamme tämän kuun estevarsojen laatuarvostelussa. Tamma osallistui kolmivuotiaiden luokkaan. Päivä alkoi rakennearvostelulla, josta She sai 7,5 pistettä. Samalla arvioitiin myös sukua ja sen saavutuksia, ja tästä osiosta tamma sai seitsemän pistettä. Pienen tauon jälkeen tamma pääsi irtohyppäämään, olimme valinneet sille esteiden korkeudeksi 100-120cm. Tammalla oli tänään loistava päivä ja se näytti hypyissä parastaan, joten tästä osuudesta se sai hienosti neljä pistettä. Samalla arvioiduista askellajeista tamma sai vain yhden pisteen, sillä She ei tänään oikein malttanut esittää mitään selkeää askellajia. Tamman koko päivän kestänyt melko huono käytös ei siis poikinut tammalle kovinkaan hyviä käytöspisteitä, vaan tamma sai käytöksestään vain yhden pisteen. Lisäpisteitä She sai yhden. Lopputuloksena oli 21,5 pistettä, joka oikeutti toiseen palkintoon.

28. helmikuuta 2016 | Estevalmennus (kirjoittanut VRL-13247)
Kasasin alkuverryttelyn aikana maneesiin 8 esteen pienen radan, sillä She näytti todella helpolta ratsastaa tänään. Esteiden kasaamisen jälkeen ratsukko sai hypätä jokaisen esteen erikseen läpi, mutta mikään ei onneksi tuottanut erityisiä vaikeuksia. Pääsimme sitten aloittamaan radan menemistä. Ensimmäisenä olisi vino pysty, jonka jälkeen olisi tiukka kaarros seuraavalle sarjalle. Sarjan väli oli 23m. Sarjalta käännettiin hevonen heti kulman jälkeen jälleen vinolle pystylle ja sen jälkeen tulisi tasaokseri. Okserilta tulisi suhteellisen tiukka käännös muurille ja muurilta oli suora lähestyminen trippelille. Viimeinen este oli jälleen tavallinen pysty. Korkeus oli jo alussa metrin ja onnistuneiden suoritusten jälkeen nostin lopuksi esteet hevosen maksimiin. Suorittaminen oli tasaista, vaikka välillä tamma meinasi lipsua pohkeen taakse.