Toodaloo Motherducker 5594


© ransu.kuvat.fi
Nimi: Toodaloo Motherducker 5594 "Moona" Rekisterinumero: VH16-031-0259
Rotu, skp: suomalainen puoliverinen, tamma Kasvattaja: Sîr Angren, VRL-05594
Säkä, väri: 169cm, musta (Ee/aa) Omistaja: Sîr Angren, VRL-05594
Syntymäaika: 20.01.2016, FI Painotuslaji: kouluratsastus
Ikä: 14v (10/18)*, n. 3kk=1a** Koulutustaso: KO. Grand Prix
Saavutukset: KV-II, Preferent

Virtuaalihevonen | A SIM-game horse | * 4v 20.05.2016, ** 5v asti n. 2kk=1a, 4v asti n. 1kk=1a

KV-II saavutettu 20.04.2016 (8 + 4 + 4 + 3 + 2 + 8,5 = 29,5p) (3v)
Preferent, (yhteensä 50%)

Luonne

Moona on suurimman osan ajasta oikein mukava tamma, jonka kanssa ei tarvitse tapella turhia hoitotoimenpiteiden aikana. Tamma onkin siis huomattavasti emäänsä mukavampi hoidettava, sillä se malttaa pysytellä paikoillaan harjauksen aikana ja nostaa kaviot kiltisti ilman kamalaa vääntöä voimasuhteista. Moona on tosin melko herkkä sen suhteen, miten sitä kuuluu harjata - liian hellävarainen kutittelu saa tamman kiemurtelemaan, ja liian kovakourainen harjaus kuopimaan lattiaa ja viskomaan päätä. Varusteita pukiessatamman kanssa ongelmia kuitenkaan harvemmin ilmenee, kunhan muistaa kylmillä keleillä lämmittää kuolaimet ja suitsia tamman niin, etteivät kuolaimet tuhaa kolise sen hampaisiin.

Siinä suhteessa Moona on aivan äitinsä tyttö, että hiemankaan ujompia ja tammaa arastelevia ihmisiä se kuskailee ihan tosisaan. Kerrankin eräs epäonnisempi tyttö raahautui hyvän matkaa tamman perässä sen päättäessä ottaa hatkat. Suuremmilta vahingoilta kuitenkin vältyttiin, ja Moonakin palasi pienen riekkumisen jälkeen takaisin maasta ylös kompuroivan tytön luokse. Myös oviaukoissa ja kapeammista tarhan tmv porteista kuljettaessa kannattaa katsoa, ettei tamma hyppää niskaan. Muuten Moona on ihan kelpo ja kuuliainen talutettava.

Ratsuna Moona on riittävän osaavissa käsissä erittäin osaava ja yhteistyöhaluinen hevonen, jolta löytyy luonnostaan hyvä eteenpäinpyrkimys ja intoa kouluratsastusta kohtaan. Tamma on melko herkkä, ja se vastaa nopeasti pieniinkin apuihin ja suutahtaa helposti esimerkiksi jatkuvasta pohkeen paukuttamisesta tai selässä perunasäkin lailla hytkymisestä. Maastossa tamma on aina melko säpsynä, mutta jonkin tasaisen ja rohkean kaverin ollessa mukana Moonakin pysyy ihan hyvin lapasessa.

Vaikka Moona on tottunut ja rauhallinen matkustaja, on lastauksen kanssa aina välillä ongelmia. Etenkin pienempään koppiin tammaa lastatessa voi joutua käyttämään paljonkin aikaa tamman koppiin suostuttelemiseksi. Lastaus kuitenkin helpottuu aina kun siitä tulee rutiinia, eli tamman kanssa pyritään harjoittelemaan lastausta säännöllisesti, ellei kioihin olla menossa tasaisin väliajoin. Uusissa paikoissa Moona voi alkuun olla hieman jännittyneen oloinen, mutta se rauhoittuu ja rentoutuu melko nopeasti.


Suku

i. Sokerikuun Long Lost Lore
VH14-031-1009 / m fwb 167cm
koulupainote (GP)

KRJ-II
ii. RSA Lancelot
VH14-031-0959 / rt fwb 166cm
Premier
iii. RSA Lennox
(fwb)
iie. Kt's Siberian Kiss
(fwb)
ie. Sokerikuun Nymeria
VH14-031-0453 / trn fwb 167cm
KTK-III
iei. Super Matrix AIR
(hann)
iee. Breadandcircuses xx
(xx)
e. Duck You 5594
VH15-031-0676 / m fwb 169cm
koulupainote (GP)

KV-I, VAR-I, Preferent
ei. Daiquiri 'If
VH12-031-0011 / m fwb 173cm
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I
eii. Snow Crocodile '66
(fwb)
eie. Hairmetal Dusk
(fwb)
ee. Sokerikuun Duckzilla
VH14-031-1061 / rn fwb 168cm
KRJ-II, VPVL-I, YLA1, KVJ A, Premier
eei. Let's Duck Sammy&Dean Vegas
(fwb) Ch, KTK-II
eee. Witzelsucht XII
(fwb)

Isälinja Suprimium (6) | Emälinja Black Tears (6)

Moonan suvussa esiintyy englantilaista täysiveristä (38,72%), suomalaista puoliveristä (22,20%), trakehneria (13,85%), hannoveria (9,95%), holsteininhevosta (6,39%), lämminveriravuria (1,95%), hollantilaista puoliveristä (1,78%), oldenburginhevosta (1,60%), arabialaista täysiveristä (1,07%), puoliveristä (0,89%), ruotsalaista puoliveristä (0,71%), tanskanpuoliveristä (0,36%), angloarabia (0,18%), arabialaista puoliveristä (0,18%) sekä palominoa (0,18%)*.

Moonan isän puolen suvusta löytyy valtava määrä laukkatäysiverisiä, mutta vähemmissä määrin myös ratsupainotteisia hannovereja ja suomalaisia puoliverisiä. Suvun tältä puolen kaukaisimmat sukulaiset, täysiveriorit Black Magic xx ja Triple Double sekä täysiveritammat Love's Gisell xx ja Fleeting Memory, löytyvät 14 polvesta. Isän puolen suvussa useita kertoja esiintyviä hevosia ovat mm. täysiveriori Texas Suicide (7 + 13) sekä täysiveritamma Quiero's Gimmelove xx (6 + 7) vanhempineen. Valtaosa isän sukulaisista on siis laukkahevosia, mistä on kiitos Moonan isänemänemälle, Breadandcircusesille, esivanhempineen.

Moonan emän puolen suvussa esiintyy laaja kirjo erilaisia puoliverisiä sekä erikoisuutena myös muutama lämminnveriravuri. Kaukaisimmat sukulaiset emän puolelta ovat 17 polvesta löytyvät (mahdollinen evm-sukuinen) ori Damon Cracer sekä tamma Karmen Minnie. Suvussa useita kertoja esiintyviä hevosia ovat mm. trakehnerorit Oroaq (15 + 13 + 13 + 15 + 15 + 13) ja My Name Is Bond (11 + 13 + 14 + 6). Monet Moonan emän puolen suvusta löytyvät hevoset ovat menestyneet näyttelykehissä, mutta osa on palkittu myös mm. KRJ:n laatuarvostelupalkinnoilla.

* Lähdeaineistona käytetty tamman tälle sivuille merkittyjä sukulaisia (kadonneet sekä mahdolliset evm-hevoset (joilta rotu on tiedossa) mukaan lukien). Prosentit on pyöristetty kahden desimaalin tarkkuudelle.

Näytä/piilota laajennettu sukutaulu

Jälkeläiset

Periyttää..
  • hyvää ratsastettavuutta
  • herkkyyttä
  • ei jälkeläisiä

Kilpailukalenteri

Porrastetut kilpailut

  • KRJ kouluratsastus / kilpailee
    maksimitasto 10

Tarkista ominaisuuspisteet & kilpailustatistiikka.


Päiväkirja

03. huhtikuuta 2018 | Kuulumisia
Vihdoinkin ensimmäinen päiväkirjamerkintä Moonalle! Musta tammamme on elellyt melko aktiivista kisahevosen elämää. Tammaa on käytetty porrastetuissa kilpailuissa ja tällä hetkellä se on kouluratsastuksessa tasolle 7. Moonalla on siis vielä kilpauraa jäljellä ennen kilpailueläkkeelle siirtymistään, sillä tamman maksimitaso on 10. Mikään hoppu meillä ei kuitenkaan onneksi ole.

Jälkikasvua Moonalle ei ole ennättänyt syntyä vielä yhtään. Omaan talliin tammasta ollaan varsa aivan varmasti jättämässä, mieluiten tamma joka nimensä kanssa jatkaa Moonan sekä tämän emän ja emänemän ja emänemänisän ankka-nimiteemaa. Isäoria ei ole vielä katseltu, mutta sen verran hieno tamma on kyseessä, että ihan mihin tahansa ei tämän kanssa tyydytäkään. Toki Moonasta on myös saatavilla tilaus- ja leasingvarsoja, jos jotakuta vain sattuu kiinnostamaan.

Kilpailu- ja jälkeläistavoitteiden ja -toiveiden lisäksi minulla on toiveissa viedä Moona jossakin vaiheessa myös KRJ:n laatuarvosteluun. Mikään hoppu ei ainakaan vielä ole, tamma tarvitsee sitä ennen ainakin jälkeläis- ja tekstinäyttöjä, jälkimmäisiä melko rutkasti. Ja onhan tammalla ikääkin vielä sen verran vähän, ettei laatiksessa käynti pitäisi ainakaan tamman korkean iän vuoksi jäädä väliin.

02. kesäkuuta 2018 | Kouluvalmennus (kutsu)
Myös Grand Prix tason ryhmässä keskityttiin laukkatyöskentelyyn ja erityisesti laukanvaihtoihin. Pääteemana oli koottu ja tasapainoisesti kulkeva hevonen sekä hevosen suoruus - siis aivan perusasioita, joita ei voi koskaan hioa liikaa. Laukanvaihtoja tehtiin ensin kolmen askeleen välein, sitten joka toisella askeleella ja lopuksi vaihdot tehtiin jokaisella askeleella. Kun vaihdot sujuivat teknisesti hyvin, lähdettiin niihin hakemaan lisää voimaa ja näyttävyyttä säilyttäen kuitenkin hevonen tasapainoisena ja rytmi tasaisena. Harjoitukset eivät menneet hukkaan, sillä jokainen ratsukko paransi tekemistään selvästi valmennuksen loppuun mennessä.

Tinu ja Moona olivat valmennuksen tasaisin ratsukko, eikä Moona tuntunut välittävän, vaikka muiden ratsut ottivatkin hieman kierroksia tehtävistä. Ratsukko toimi hyvin yhteen. Välillä kuitenkin tehtävät sujuivat melkeimpä liian rauhallisesti ja Tinu saikin pyytää Moonalta vielä vähän enemmän varsinkin vaihdoilla joka askeleella.